tilt shift lens photo of leaf

Voor welk soort tuinhuis gaan? Een handige kiesgids

Elke tuin kan een handig tuinhuis gebruiken. Afhankelijk van het formaat laat je er je tuinmeubilair in overwinteren. Of je gebruikt het tuinhuis als echte gebruiksruimte om bij slecht weer lekker door het raam naar buiten je tuin in te kunnen kijken en heerlijk weg te mijmeren bij de regen die op het dak valt. En wat dacht je ervan om eindelijk dat extra kantoortje in je tuinhuis te realiseren? De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je fantasie maar gaan!

Houten tuinhuis op maat

Houten tuinhuizen hebben als voordeel dat ze sfeer uitstralen. Laat het hout naturel, behandel het met een olie of verf het in de gewenste kleur. Zorg voor contrast met je woning, of kies juist voor een kleur die bijvoorbeeld bij de kleur van de kozijnen aansluit. 

Meet je tuin op als de maat van het tuinhuis niet heel uitbundig kan zijn en er grenzen aan zitten. Laat een pad rondom over en bevestig en plaats eventueel een wateropvangsysteem uit het zicht. Zo maak je nuttig gebruik van het dak van je tuinhuis en geef je je tuin een groot deel van de zomer water zonder dat je hiervoor tapwater hoeft te gebruiken. Lekker duurzaam!

Kant-en-klare metalen tuinhuis

Een metalen tuinhuis kopen doe je wanneer je iets meer stevigheid en veiligheid wenst. Dit tuinhuis waait niet zomaar van zijn plek en vraagt weinig onderhoud aan de buitenzijde. Het is overigens goed om te weten dat niet alle metalen tuinhuizen grijs of zwart zijn. Je hebt zelfs hele vrolijke kleuren, zoals rood, oranje, groen, blauw en geel. Voor de liefhebbers van pasteltinten en wat zachtere kleuren is er ook lichtgroen of lichtblauw. 

Een Engelse cottagetuin, een designtuin met voornamelijk siergrassen of een tuin met zwemvijver; voor elke tuin is er een metalen tuinhuis. 

Wel of niet doen: zelf een tuinhuis bouwen

Ben jij handig, heb je voldoende opslagruimte en heb je tijd in overvloed? Dan is het prima om beetje bij beetje bouwmaterialen voor je tuinhuis te verzamelen en deze in elkaar te gaan zetten zodra je alle elementen bij elkaar hebt. Maar let op: niet iedereen heeft de juiste bouwkundige kennis om zelf een veilig en stevig tuinhuis te bouwen. 

Heb je dus geen kaas gegeten van de technische eisen aan bouwconstructies? Laat het bouwen of kant-en-klaar plaatsen van je tuinhuis dan vooral over aan de experts. Zo loop je geen risico. Je bent verzekerd van een tuinhuis dat wél voldoet aan je wensen en het bezit ook nog eens de juiste bouwkwaliteiten waardoor je langdurig van je containerplek kunt genieten. 

Vorige blog

Toe aan nieuwe wanddecoratie? Ontdek de power van hexagon tegels!

Volgende blog

Hoe kies je de juiste cartridges?