grayscale photo of gray and black metal machine

Hoe kies je de juiste cartridges?

Met alleen een printer ben je er niet, voor kwalitatieve printjes heb je de juiste cartridges nodig. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten cartridges, dus hoe kies je de juiste? En welke passen in jouw printer? We helpen je in dit artikel op weg!

Welke printer heb je?

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste cartridges is het belangrijk dat je cartridges koopt die passen bij je printer. Printers van HP hebben bijvoorbeeld HP 305 inkt nodig. In de handleiding van de printer kun je vinden welke inktpatronen volstaan. Er bestaan ook huismerk cartridges. Op de verpakking of in de productbeschrijving van deze cartridges kun je vaak wel vinden in welke printers deze gebruikt kunnen worden.

Hoeveel print je?

Als jij op dagelijkse basis print, is het altijd voordeliger om te kiezen voor cartridges in XL-formaat. Deze zijn een stukje duurder dan gewone cartridges, maar hebben ook meer inhoud, waardoor je er langer mee kunt doen. Op lange termijn zijn cartridges in XL-formaat voordeliger dan de gewone cartridges. Print je minder dan 15 pagina’s per maand? Dan kun je prima kiezen voor gewone cartridges. Let op dat je je cartridges altijd helemaal leeg maakt. Wanneer de printer een melding geeft dat de cartridges vervangen moeten worden, heb je vaak nog 25% van de inkt over. Vervang de cartridges pas wanneer de kwaliteit van je printjes duidelijk achteruit gaat.

Huismerk of origineel?

Er bestaan ook veel cartridges van een huismerk. Deze zijn natuurlijk stukken goedkoper dan cartridges van A-merken. Veel mensen kiezen daarom ook voor cartridges van een huismerk. Je kunt dit prima doen, maar met cartridges van een huismerk kan het voorkomen dat je printer foutmeldingen gaat geven. Dit is niet slecht voor je printer, maar kan vervelend zijn. De fabrikant wil namelijk liever dat je geen huismerkproducten koopt. Heb je bijvoorbeeld een HP-printer en ben benieuwd wat de opties zijn voor jouw printer? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar inktpatronen HP. Hier vind je alles HP-inktcartridges.

Een abonnement?

Steeds meer dingen worden aangeboden in abonnementsvorm. Zo is het bij bepaalde merken ook mogelijk om een abonnement af te sluiten op cartridges, waar je ieder termijn cartridges thuis gestuurd krijgt voor een vast termijnbedrag. Klinkt aanlokkelijk en lekker makkelijk, maar voer eerst wel even een goed rekensommetje uit voor je hier zomaar induikt. Vaak zijn dergelijke abonnementen alleen maar voordelig wanneer je een onderneming hebt waar op dagelijkse basis veel geprint wordt. Anders zit je straks met een enorme voorraad cartridges die je de rest van je leven helemaal niet meer gaat gebruiken.

Vorige blog

Voor welk soort tuinhuis gaan? Een handige kiesgids

Volgende blog

Zo creëer je stap voor stap een gezellig kantoor