/

Spotify account verwijderen

Ontelbaar veel artiesten en duizenden podcasts laat je achter wanneer je ervoor kiest om afstand te doen van Spotify. Maar dat betekent natuurlijk niet dat dat erg is. Er zijn namelijk nog vele andere diensten waar je een vergelijkbaar aanbod vindt.

Om welke reden je dan ook je account van Spotify wil verwijderen, het is handig dat je dat op de juiste manier doet. In deze blog vertellen we je stapsgewijs de manier waarop je dit moet doen. Zo ben je volledig losgekoppeld van de dienst en kan je dat weer van je eindeloze to-do list afstrepen. Scheelt je toch weer een tientje in de maand, mocht je een premium account hebben.

Account verwijderen

Je account kan je op meerdere manieren verwijderen en eveneens maakt het bij sommige stappen uit of je een Premium account hebt of niet. Lees gauw verder en ontdek welke stappen je moet volgen:

In de app

 • Stap 1: open de app
 • Stap 2: ga naar je beginscherm, ofwel ‘home’ dat onderaan je scherm staat
 • Stap 3: druk rechts bovenin op je instellingen
 • Stap 4: ga naar ‘account’
 • Stap 5: scroll naar beneden
 • Stap 6: druk op ‘Spotify abonnement opzeggen
 • Stap 7: druk op bevestigen van de actie

Mocht je een premium account hebben en er vanaf willen, druk dan bij ‘account’ op ‘abonnement annuleren’.

Op de website

 • Stap 1: ga naar de homepage van Spotify
 • Stap 2: log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
 • Stap 3: Klik op account en druk op account wijzigen
 • Stap 4: Kies voor ‘mijn Spotify-account verwijderen/ sluiten’
 • Stap 5: Leg in het tekstvak uit waarom je het account wil sluiten
 • Stap 6: Bevestig de actie en binnen een paar dagen wordt je account verwijderd.

Je krijgt in gevallen van wijzigingen in abonnement, maar ook bij het verwijderen van je gehele account, altijd een mailtje van Spotify zelf. Mocht iemand anders ermee bezig zijn, dan kan je hier melding van doen.

Oorsprong van Spotify

Spotify is een online muziekstreamingdienst waarmee gebruikers toegang hebben tot miljoenen nummers van over de hele wereld. Het werd opgericht in 2006 in Stockholm, Zweden, door Daniel Ek en Martin Lorentzon. De dienst biedt zowel gratis als betaalde abonnementen aan en gebruikers kunnen luisteren naar muziek op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets en computers.

Je vindt niet alleen muziek op Spotify, maar ook podcasts en ander soort verhalen. Het aanbod is reuze en je vindt er muziek in ontelbaar veel verschillende genres. Enkele geweldige features aan het platform zijn:

 • gegenereerde aanbevelingen in afspeellijsten, voor nieuwe muziek op basis van de luistergeschiedenis en favoriete artiesten
 • de mogelijkheid om afspeellijsten aan te maken, met muziek van van alles
 • de ‘radio’ van Spotify, die start wanneer een album of lijst is geëindigd. De radio gaat verder met muziek gebaseerd op wat je luisterde.
 • de mogelijkheid tot het upgraden van je abonnement naar een premium versie, zonder reclames en onbeperkte luistertijd

Er zijn tegenwoordig honderden miljoenen mensen die een account bij Spotify hebben, waarvan veel ook een betaald account hebben aangeschaft.

Concurrentie

Heeft Spotify met een dergelijk bedrijf nog wel concurrentie? Het antwoord op die vraag is ja. Denk bijvoorbeeld aan Apple Music of Youtube Music. De personen met een abonnement komen dan wel niet in zo’n grote mate als bij Spotify, maar ze bieden wel degelijk iets.

Gebruikershandleiding Spotify

Toch overtuigd om je account te houden? Go you! Het is natuurlijk helemaal aan jezelf om te beslissen wat je met het account doet.

Misschien lees je deze blog wel, had je nog geen account en wil er nu eentje aanschaffen. In dat geval volgt nog een korte gebruikershandleiding voor het platform dat Spotify heet.

Hier is een korte gebruikershandleiding voor Spotify:

 1. Maak een account aan: Ga naar de website van Spotify of download de app en maak een account aan met behulp van je e-mailadres of Facebook-account.
 2. Zoek naar muziek: Typ de naam van een artiest, album of nummer in het zoekvak en klik op Zoeken. Je kunt ook naar afspeellijsten en podcasts zoeken.
 3. Maak afspeellijsten: Klik op de knop +Nieuwe afspeellijst om een nieuwe afspeellijst te maken. Geef je afspeellijst een naam en voeg nummers toe door te zoeken naar de nummers die je wilt toevoegen en deze naar je afspeellijst te slepen.
 4. Luister naar muziek: Klik op een nummer of afspeellijst om te beginnen met luisteren. Je kunt ook nummers aan de wachtrij toevoegen of naar de radio luisteren.
 5. Pas je instellingen aan: Klik op Instellingen om je profiel te bewerken, notificaties te beheren en andere instellingen aan te passen.

Conclusie

Het is niet moeilijk om een Spotify account te verwijderen. Volg de stappen zoals deze zijn beschreven en streep het puntje van je to-do list af. Mocht je toch je account willen houden, dan kan je in ieder geval gebruik maken van alle services die Spotify aanbiedt. Er is namelijk ontzettend veel muziek te vinden en daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om podcasts te luisteren.

Vorige blog

Groeifactor berekenen: hoe moet dat?

Volgende blog

Quooker alternatief