people watching soccer game in stadium

Memphis Depay: vriendin, afkomst, vermogen, kledinglijn en meer

De Nederlandse aanvaller speelt op het moment voor Atlético Madrid, maar het begon allemaal bij VV Moordrecht. Hoe zag de weg naar succes eruit voor Memphis Depay? En wat is de afkomst van Depay? Lees snel verder, want wij bespreken alles wat je wilt weten over dit toptalent. 

Afkomst

Wist je dat Depay niet volledig Nederlands is, maar een Ghanese vader heeft? Zijn moeder daarentegen is wel van Nederlandse afkomst. Helaas heeft hij geen contact meer met zijn vader, waardoor hij ook besloot om als naam op zijn shirt slechts ‘Memphis’ te gebruiken. Toen de aanvaller aankondigde dat hij slechts bij zijn voornaam genoemd wil worden, onderging Memphis een moeilijke periode. Hij werd namelijk steeds vaker geconfronteerd met zijn lastige jeugd. Op jonge leeftijd werd Memphis in de steek gelaten door zijn vader, wat hem veel pijn heeft gedaan. Toch beweert de vader van Memphis, Dennis Depay, dat dit een leugen is. Zijn vader is van mening dat hij er juist altijd voor Memphis Depay was, en zelfs zijn eerste voetbal heeft gegeven. In een interview vertelde zijn vader dat hij zijn zoon mist. Wellicht komen de twee in de toekomst weer in contact, maar op het moment heeft Memphis Depay hier nog geen behoefte aan. Dennis Depay woont op dit moment in Amsterdam. Als 23-jarige kwam hij naar Nederland vanuit Ghana, waar hij de moeder van Memphis Depay, Cora Schensema, ontmoette op het treinstation. De ouders van Cora waren geen voorstander van de relatie die hierna ontstond. Dennis Depay had namelijk op dat moment al twee andere kinderen uit een vorige relatie. Zij verhuisden later ook naar Nederland. 

Talent

Op jonge leeftijd werd het talent van Memphis al snel opgemerkt. Volgens zijn vader nam hij als klein jongetje zijn voetbal overal naartoe, zelfs naar de kerk. Zijn vader voetbalde bij VV Moordrecht toen Memphis daar begon in de jeugd. Hij werd vervolgens gevraagd voor de jeugdopleiding van Sparta. Op 12 jarige leeftijd ging Memphis Depay naar de topclub PSV. Op dit moment verwaterde het contact ook met zijn vader. Bovendien had Cora Schensema een nieuwe partner met tien andere kinderen. In 2012 tekende Memphis Depay zijn eerste profcontract bij PSV. Hij debuteerde dit jaar ook in de Eredivisie tegen Feyenoord en maakte zijn eerste doelpunt tegen SC Heerenveen. Dit eerste seizoen was een groot succes, waarin hij zijn eerste elf officiële wedstrijden speelde. Gedurende het seizoen 2012/2013 koos hij er ook voor om slechts zijn voornaam op de achterkant van zijn voetbalshirt te dragen. Dit succes ging overduidelijk gepaard met ook een steeds groter vermogen voor de aanvaller. De familie van Memphis was bang dat zijn vader met zijn geld uiteindelijk terug zou keren naar Ghana. Echter is deze angst volgens zijn vader onterecht, omdat hij altijd een baan heeft gehad. 

Buitenland

Zijn talent ging ook in het buitenland niet onopgemerkt. Met Manchester United ging PSV uiteindelijk akkoord met een transfer van Memphis. Deze transfer ging maar liefst om een bedrag van 27,5 miljoen euro exclusief de verschillende bonussen. De bonussen hierbovenop waren nog zo’n 4,5 tot 9 miljoen euro. Met het tekenen van een vierjarig contract werd dit de duurste transfer ooit vanuit de Nederlandse competitie. Als één van de tien Nederlandse spelers tekende hij bij Manchester United. Hier maakte hij zijn debuut tegen Club América en vier dagen later maakte hij zijn eerste doelpunt voor deze club. In 2017 tekende Memphis een contract voor 4,5 jaar bij Olympique Lyonnais voor een transfersom van maar liefst 16 miljoen euro met 9 miljoen euro aan eventuele bonussen. Deze transfer was bijzonder, omdat het bekend stond als de eerste ‘laptop transfer’. De hulp van computermodellen werd gebruikt voor zijn keuze.

Vermogen

Onderhand is Memphis Depay uitgegroeid tot een wereldbekende voetballer. In 2013 debuteerde hij ook als aanvaller in het Nederlands Elftal onder bondscoach Louis van Gaal. Daarnaast heeft hij op het moment een contract bij Atlético Madrid, nadat hij een tweejarig contract had bij FC Barcelona. Dat dit toptalent een groot vermogen heeft, is vrijwel zeker. Maar wat verdient Memphis Depay precies? Bij Olympique Lyonnais werd een salaris van 4 miljoen euro per jaar geschat, wat waarschijnlijk nog hoger was bij FC Barcelona. In totaal wordt zijn vermogen op ruim tien miljoen euro geschat. Op zijn sociale media kanalen houdt hij zijn kostbare uitgaven ook niet geheim. 

Vriendin

Maar is Memphis Depay ook gelukkig in de liefde? Sinds kort heeft de voetballer een nieuwe vlam, namelijk een Zweeds model genaamd Yasminé Aisha Khalifa. Zij heeft voor grote merken model gestaan, waaronder Victoria’s Secret. Op sociale media heeft ze veel volgers en ze loopt elk jaar de Fashion Week in Parijs. Het model heeft ook al vaker gedate met andere celebrities, namelijk met de Engelse rapper Stormzy. Memphis had hiervoor een langere tijd een relatie met Lori Harvey, maar tegelijkertijd werd hij ook weleens gespot met andere dames. Sinds 2016 kregen deze twee een relatie en Memphis heeft haar zelfs ten huwelijk gevraagd. Helaas strandde deze relatie uiteindelijk, maar nu blijkt Memphis gelukkig te zijn in de liefde met Yasminé.

Kledinglijn

Zes maanden geleden onthulde Memphis Depay zijn nieuwe kledinglijn, die in samenwerking is met Puma. De aanvaller stond al langer bekend om zijn unieke kledingstijl, wat geleid heeft tot een nieuwe Memphis X Puma Collectie. Toen hem gevraagd werd hoe het voelt om een eigen kledinglijn te lanceren, antwoordde hij met de quote: ‘I used to chase dreams, now I claim dreams’. Hij heeft altijd al een liefde gehad voor mode, dus het lanceren van deze kledinglijn was weer een nieuwe mijlpaal in zijn leven. Deze kledinglijn kenmerkt zich door echte retro accenten. Het trainingspak van deze lijn was populair bij de introductie in 1968 en omvat zelfs een logo van Memphis Depay. Memphis vond het belangrijk dat er unieke details toegevoegd werden aan de collecties, vandaar dat er ook veel werk in het ontwerp van het logo zit. Het logo is van PUMA PUMA en omringd met de celebrations van Memphis. Daarnaast heeft hij bij de oprichting van deze kledingstijl ook een foundation opgericht. De foundation staat voor ‘Blind And Deaf To The World’ en werkt samen met blinde en dove kinderen in Ghana. Deze foundation koos hij ook als toewijding naar zijn roots

Vorige blog

Arjen Lubach: vriendin, avondshow, boek, vermogen en meer

Volgende blog

Fabiola Volkers: vriend, onlyfans, temptation island, vermogen en meer