OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arjen Lubach: vriendin, avondshow, boek, vermogen en meer

Lubach is bekend geworden door zijn wekelijkse programma Zondag met Lubach, maar wat weten we allemaal over hem? Hij is niet alleen een televisiepresentator, maar ook een schrijver, cabaretier en zelfs een muziekproducent. Maar waar is Lubach geboren en heeft deze all-rounder al een vriendin? Lees snel verder als je hier meer over wilt weten!

Jeugd

Lubach is geboren in Groningen en ook opgegroeid in een dorp in de provincie Groningen, genaamd Lutjegast. Toch heeft hij zich hier nooit volledig thuis gevoeld, omdat hij niet meekwam met de dorpelingen. Hij sprak geen Gronings waardoor hij zich vaak een buitenstaander voelde in zijn eigen dorp. Wist je dat Lubach ook is opgegroeid met een gelovige achtergrond? Sterker nog, hij ging zelfs op jonge leeftijd naar een christelijke school waar dagelijks de Bijbel voorgelezen werd. Zijn ouders waren beiden jurist en Dick Lubach, de vader van Arjen, gaf zelfs les aan de Rijksuniversiteit Groningen

Ziekte

Echter, gebeurde er ook op jonge leeftijd al iets heel treurigs. Op de leeftijd van elf jaar werd er namelijk geconstateerd dat de moeder van Arjen Lubach borstkanker had. Toen zij overleed op twaalfjarige leeftijd, was dit ook het keerpunt in zijn geloof. Hij vroeg zich af waarom het gerechtvaardigd was dat hij op zo’n jonge leeftijd zijn moeder verloor. Terwijl Arjen’s eerste twijfels rondom het geloof ontstonden, had zijn vader wel een belofte gedaan op zijn moeders sterfbed. Zij wenste namelijk een gelovige opvoeding voor de kinderen, ook nadat ze overleed. Dit was dan ook de reden dat Lubach op vijftienjarige leeftijd van school verwisselde, namelijk naar het Maartenscollege in Haren. 

Vriendin

Op deze middelbare school werd Lubach voor het eerst gelukkig in de liefde en ontmoette hij zijn eerste vriendin. Hij verwerkte haar als personage vaak in zijn werk. Maar ook tegenwoordig is Lubach gelukkig in zijn relatie. Sinds 2015 heeft Arjen Lubach al een relatie met schrijfster en vlogster Martine de Jong. Wist je dat zij ook in het team werkte van zijn nieuwe tv-programma? Lubach en de Jong hebben nooit kinderen gekregen, maar Martine de Jong heeft wel twee kinderen uit een eerdere relatie. Het is niet vreemd als je niet vaak over deze relatie hebt vernomen, want Arjen deelt over het algemeen niet veel met de media hierover. Toch vindt Martine de Jong het minder vervelend om hun relatie met de media te delen, wat ook te zien is aan het regelmatig delen van foto’s op social media.

Crisis

Na de middelbare school besloot Lubach Spaans te studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen, dezelfde universiteit waar zijn vader hoogleraar was in bouwrecht. Spijtig genoeg heeft hij in deze levensfase ook een zogenoemde ‘existentiële crisis’ ervaren. Hij had namelijk het geloof losgelaten, maar dit leidde vaak ook tot de gedachte dat het leven wellicht zinloos is. Toen hij met deze gedachte erg worstelde, besloot hij te stoppen met zijn studie. Hij ging enkele maanden te werk als taxichauffeur en als havenmeester. Toch besloot hij hierna zijn studie weer op te pakken, maar dit keer koos hij voor de studie filosofie wat hij kon combineren met het leren van de Zweedse taal. 

Muziek, literatuur en optredens

Tijdens het studeren van de Zweedse taal, had hij zijn vorige vriendin ontmoet. Samen hadden ze zijn eerste hit Jelle geschreven, wat al snel een nummer twee hit werd in de Mega Top 100 en een nummer drie hit in de Top 40. Veel mensen kennen Arjen Lubach als presentator, maar zijn carrière begon in de muziekindustrie. Hij maakte muziek onder het pseudoniem Slimme Schemer, wat eigenlijk als grap bedoeld was, namelijk een bijnaam van de Amerikaanse rapper Eminem. In 2001 maakte Lubach zijn debuut in de muziekwereld, maar vijf jaar later schreef hij ook zijn debuutroman genaamd Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend. Hierop volgden de roman Bastaardsuiker in 2008 en Magnus in 2011. Niet alleen schreef Lubach gedurende deze periode literatuur, ook was hij vaak op het theatergezelschap te zien. 

Radio en televisie

Daarnaast debuteerde Lubach ook voor de lokale omroep in Groningen. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat hij zelfs een nachtprogramma kreeg op 3FM. Met Claudia de Breij en Giel Beelen was hij te horen op de radio in 2003. Twee jaar later begon hij ook voor de televisie te werken, namelijk voor televisieprogramma’s als Lama Gezocht en De nieuwste show voor BNN. Deze televisieprogramma’s maakten allemaal deel uit van de publieke omroep. In 2010 nam hij deel aan Wie is de Mol?, wat hem nog meer bekendheid gaf. Vier jaar later begon hij met de late-night talkshow Zondag met Lubach, wat een groot succes werd. 

Vermogen

De avondshow van Lubach werd pas echt een hit onder de Nederlanders. Het trok grote kijkcijfers aan en was een groot succes voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Met een kritische houding kaartte hij onderwerpen aan op een luchtige, humoristische manier. Vandaar dat deze show ook goed werd bekeken en gewaardeerd. Maar wat heeft Lubach hieraan verdiend? Gemiddeld trok de avondshow maar liefst een miljoen kijkers, wat een aardig vermogen met zich meebrengt. Bij de Nederlandse Publieke Omroep verdient Lubach waarschijnlijk het hoogst mogelijke salaris, wat een bedrag van €181.000 is. Daarentegen is dit bedrag wel zonder bonussen, wat hij zonder twijfel ook krijgt bij de NPO. Maar zijn vermogen verkrijgt Lubach niet alleen vanuit zijn werk bij NPO, want de allrounder heeft bovendien veel muziek en literatuur uitgebracht. Wat de inkomsten hiervan zijn, is altijd lastig te schatten. Toch wordt het salaris van Lubach op een totaal van rond de €300.000 per jaar geschat. Het totale vermogen van hem wordt geschat tussen de €1 miljoen en  €1,5 miljoen. Daarentegen worden zijn bezittingen niet meegerekend in dit bedrag. Hij heeft namelijk een woonboerderij en een wooncomplex nog tot zijn bezittingen. Deze woningen zijn zeker ook veel waard, omdat de woonboerderij bestaat uit maar liefst 10.000 vierkante meter aan oppervlakte en het wooncomplex een zwembad heeft. Al met al zit Lubach goed gebakken en heeft hij een groot vermogen opgebouwd door de jaren heen.

Vorige blog

Vloerkleden: De perfecte finishing touch voor je inrichting

Volgende blog

Memphis Depay: vriendin, afkomst, vermogen, kledinglijn en meer