woman browsing on the internet

Je thuiswerkplek goed verlichten? Zo doe je dat!

Werk je regelmatig vanuit huis? Dan is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je thuiswerkplek. Je hebt namelijk meer nodig dan alleen de juiste apparatuur, een goed bureau en een ergonomische bureaustoel. Goede verlichting kan niet op je thuiswerkplek ontbreken, of je nu aan de eettafel werkt of een eigen thuiskantoor hebt. De juiste verlichting bevordert je productiviteit en vermindert vermoeide ogen. Maar hoe doe je dat, je thuiswerkplek goed verlichten? Wij helpen je op weg!

Profiteer van natuurlijk licht

Daglicht is het beste licht waarover je kunt beschikken. Het is daarom van groot belang om hier zoveel mogelijk van te profiteren. Als je de mogelijkheid hebt, is het een aanrader om je werkplek in de buurt van een raam te installeren. Hoe meer daglicht je hebt in de ruimte waar je werkt, hoe beter dat is. Daglicht helpt jou erbij om je energie hoog te houden en heeft een positief effect op je concentratie. Daarnaast is de kans op vermoeide ogen hierdoor een stuk kleiner. 

Kies voor ledlampen

Je thuiswerkplek goed verlichten doe je ook door ledlampen te installeren in de ruimte. Ledverlichting is om verschillende redenen slim om te hebben. Ledlampen bieden helder licht zonder flikkeringen, wat gunstig is op jouw thuiswerkplek. Daarnaast verbruiken ze maar weinig energie. Dit helpt jou erbij om je energierekening te verlagen. 

Doordat ledverlichting energiebesparend is en een lange levensduur heeft, ben je ook duurzaam bezig. Als je op zoek bent naar goede ledlampen, dan ben je bij de webshop van Lampdirect aan het juiste adres.

Combineer basisverlichting en functionele verlichting

Nog een manier om je thuiswerkplek goed te verlichten, is door basisverlichting en functionele verlichting met elkaar te combineren. Basisverlichting zorgt ervoor dat een groot deel van de ruimte wordt verlicht. Functionele verlichting is ideaal om een bepaald deel extra te verlichten. Denk bij basisverlichting aan bijvoorbeeld plafondlampen en bij functionele verlichting aan een bureaulamp. Door deze combinatie ben je ervan verzekerd dat je altijd over genoeg licht beschikt. 

Investeer in dimbare lampen

Overweeg ook om dimbare lampen te gebruiken op je thuiswerkplek. Met dimbare lampen heb je de mogelijkheid om de hoeveelheid licht eenvoudig aan te passen. Zo kun je de verlichting goed aanpassen aan jouw taken en behoeften.

Deze tips hierboven helpen jou erbij om je thuiswerkplek efficiënt te verlichten. Hoe beter de ruimte verlicht is, hoe productiever je kunt werken. Denk niet te makkelijk over de verlichting, want het is onmisbaar op jouw werkplek!

Vorige blog

Slimme netwerken: hoe energieleveranciers technologie inzetten

Volgende blog

Maximale hypotheek berekenen: zo doe je het