Bepaal de ideale kast voor jouw interieur

Kasten zijn te koop in veel verschillende soorten en maten. De ene kast heeft voornamelijk open vakken, terwijl je de andere kast (deels) kan sluiten met deurtjes. Daarnaast kan je kiezen uit smalle kasten, die weinig ruimte innemen, maar ook uit grote kasten, zoals vitrinekasten of buffetkasten. Om te bepalen wat de ideale kast voor jouw interieur is, is het handig om na te denken in welke ruimte je het wilt plaatsen en wat je er in op wilt bergen.

Vitrine- en buffetkasten

Zowel een vitrine- als buffetkast kan je in de woon- of eetkamer plaatsen en ze worden beide gebruikt om van alles en nog wat in op te bergen. Vroeger deden ze vooral dienst als opbergkast voor speciaal serviesgoed, terwijl je het tegenwoordig kan gebruiken om hele andere spullen in op te bergen, zoals mooie decoratiestukken. De vitrinekast bestaat voornamelijk uit glazen deurtjes, waardoor je kan zien wat erin zit. Je kan het daarom goed gebruiken om mooi servies of speciale souvenirs in op te bergen. De buffetkast heeft daarentegen ook een deel met gesloten vakken.

Boekenkast: een combinatie van boeken en accessoires

Ben jij een echte boekenwurm en heb je veel papieren boeken die je een plekje wilt geven in jouw woning? Dan mag een boekenkast niet ontbreken. Dit type kast vind je in allerlei soorten en maten, maar over het algemeen zijn het flinke kasten waar je veel in op kan bergen. Vaak bestaat de boekenkast grotendeels uit open vakken, maar soms wordt het afgewisseld met een paar deurtjes. Heb je niet genoeg boeken om de hele kast te vullen? Wissel de boeken dan af met sfeervolle accessoires, zoals een bloempot, geurkaars of fotolijst.

Het opbergen van spullen

Ben jij op zoek naar een kast om veel spullen in op te ruimen, dan kan je kiezen voor een kast met legplanken of een wandkast. Als je kiest voor een variant met gesloten vakken, kan je makkelijk en snel spullen opbergen, bijvoorbeeld als je visite krijgt. Kies je voor een kast met ook een paar open vakken, dan kan je dit gebruiken om decoratieve stukken in te plaatsen.

Diverse kasten: voor elk wat wils

Er zijn, naast de vitrine- en buffetkast, boekenkast en wandkast, diverse kasten te koop die geschikt zijn voor verschillende ruimtes. Zo zijn er speciale slaapkamerkasten, die geschikt zijn om al jouw kleding en accessoires in op te bergen. In de badkamerkast berg je handdoeken, make-up en eventueel medicijnen op. Tot slot kan je voor in de woonkamer een tv-meubel uitzoeken, waar je al jouw elektronische apparaten op kan zetten.

Vorige blog

Tegels leggen op een houten vloer, waar moet je rekening mee houden? 

Volgende blog

Dit zijn de ideale bedrukte relatiegeschenken voor jouw zakenrelatie