people sitting on chair

Zo verschijn je verzorgd op kantoor: 3 stappen

Het is heel normaal om een baan te hebben waarbij je vier of vijf dagen per week de hele dag naar kantoor gaat om te werken. Nu is het altijd belangrijk om er tijdens deze dagen netjes en verzorgd bij te lopen. Het kan zijn dat dit je eerste kantoorbaan is, en uiterlijk speelt een belangrijke indruk voor de eerste indruk die je op iemand maakt. In deze blog neemt Beautyplaza je mee in drie stappen die je kan nagaan wanneer je er verzorgd bij wil lopen op kantoor. 

Besteed aandacht aan een nette haar- en make-up look

De eerste stap om er verzorgd uit te zien is om te kijken naar je kapsel. Haar doet nou eenmaal heel erg veel voor iemands uitstraling. Als je haar nog in een knotje zit van gister en er heel warrig bij hangt, dan kan dat een verkeerde indruk geven van iemand die slonzig is. Om pluizigheid en klitten te voorkomen is het belangrijk om een goede shampoo en conditioner te gebruiken. Probeer bijvoorbeeld die van kerastase discipline. Mocht je haar een keer niet goed zitten of vettig zijn? Steek je haar dan op in een clip of doe een sleek back look, voor een bij elkaar geraapt lookje. Met make-up is het belangrijk om het mooi en dicht bij jezelf te houden. Niet te overdreven veel of te felle kleuren, omdat dit er vaak wat minder netjes uitziet voor overdag.

Een mooi samengestelde outfit 

De tweede stap is om een mooie outfit samen te stellen voordat je naar kantoor gaat. Wanneer je een nette outfit draagt zul je een verzorgde uitstraling hebben in combinatie met de juiste make-up en beautyproducten.Kies natuurlijk altijd kleding waarin jij je lekker voelt. Hou je aan de dresscode als dit nodig is. Vaak zijn mooie pantalons een must-have voor op kantoor. Daarbij kun je dan een blouse, een top of blazer dragen. Met deze combinaties kun je eindeloos combineren. Het gaat er vaak ook om, dat het belangrijk is dat je kleding schoon is, gestreken en geen scheuren heeft om een nette uitstraling te hebben.

Zorg voor verzorgde schoenen

Schoenen kunnen een nette outfit maken of breken. Stel je voor dat je een mooie lange rok aan hebt met een blouse, en dan afgetrapte sneakers eronder: een echte no-go. Probeer schoenen in ieder geval altijd schoon te houden en heel. Dit doet al een groot deel van de uitstraling. Kies verder natuurlijk ook altijd voor comfort, want je moet er wel de hele dag op kunnen lopen. Je kunt kiezen voor stijlvolle sneakers, loafers of mooie laarsjes voor naar kantoor. Kijk vooral ook naar de outfit wat betreft het type schoenen.

Vorige blog

Gebruik dit voorjaar om de tuin op te knappen 

Volgende blog

Spelen op de beste gokkasten in een online casino