black wheelbarrow near tree during daytime

Gebruik dit voorjaar om de tuin op te knappen 

Met de oplopende temperaturen schreeuwt de tuin om aandacht, het is tijd om aan de slag te gaan. Voor de meeste huishoudens betekent dit het maaien en eventueel verticuteren van het gazon, het verwijderen van een groene aanslag op de tegels van het terras en bijvoorbeeld het poten van een aantal nieuwe planten. Onder meer de viooltjes zijn geliefd in deze tijd van het jaar. Je kunt het opknappen van de tuin ook grootser aanpakken. Denk bijvoorbeeld eens na over een veranda kopen, of de investering in een tuinhuis. Een voordeel hiervan is dat je al vroeg in de lente van je tuin kunt genieten. De veranda en het tuinhuis houden de warmte enigszins vast en bieden beschutting. Je kunt het combineren met het ophangen van een heater. 

Veranda met glazen dak en zonwering 

Een reden die vaak genoemd wordt om het plaatsen van een veranda uit te stellen is het licht dat deze wegneemt uit een woon- of eetkamer. Met de keuze voor een veranda met glazen dak voorkom je dit. Je woning blijft licht, terwijl je buiten van de beschutting van een overkapping profiteert. Bang dat je in de zomer alsnog in de zon zit onder je overkapping hoef je niet te zijn. Combineer deze met een veranda zonwering. Zo heb je op de warmste zomerse dagen altijd een plek in de schaduw. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je kinderen en bijvoorbeeld huisdieren. 

Creëer een aantal nieuwe borders in de tuin 

Naast het plaatsen van een veranda is ook het creëren van een aantal nieuwe borders een goede manier van het opknappen van de tuin. Des te meer groen je aan de tuin toevoegt, des te koeler het hier vaak ook is in de zomer. Tegels houden de warmte lang vast. Daar waar een gazon of border met planten dat juist niet doet. Het is om deze reden dat veel honden en katten het liefst in het gras liggen. Dit is veel koeler aan hun huid dan de tegels van het terras. Je kunt de borders vullen met een aantal heesters. Er zijn verschillende soorten struiken die maar weinig onderhoud nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Viburnum, die ook wel Sneeuwbal genoemd wordt.  

Tip: je kunt het terras van een buitenkleed voorzien, om te voorkomen dat je huisdieren veel last hebben van de warme tegels. Ook aan je voeten voelt een buitenkleed prettig aan. 

Vorige blog

Het belang van hydratatie tijdens fysiek werk: Waarom water drinken essentieel is

Volgende blog

Zo verschijn je verzorgd op kantoor: 3 stappen