Zo maak je van elk huis een thuis

Het inrichten van je huis is een heerlijke bezigheid. Elk meubelstuk, elke kleurkeuze en elk decoratief detail vertelt jouw verhaal. In deze blog bespreken we een paar inzichten en tips die het inrichten van jouw huis net dat beetje specialer maken.

Begin met kleur

Kleur is krachtig. In plaats van te kiezen voor wat trendy is, denk eens na over de kleuren die voor jou een speciale betekenis hebben. Misschien is er een tint die je herinnert aan een zalige vakantie, of een kleur die je gewoon blij maakt elke keer als je ernaar kijkt. Azuurblauw, terracotta of misschien ga je wel voor een muur in het roze? Wees niet bang om kleur te gebruiken. Met de juiste accenten maak je er helemaal je eigen ding van.

Verhalen aan de muur

Kunst aan de muur is meer dan decoratie; het is zelfexpressie. In plaats van de standaardprints, waarom niet kiezen voor werken van lokale kunstenaars, of nog beter, zelf iets maken? Als schilderen niet je ding is, kan een fotomuur met herinneringen van reizen, familie en vrienden ook een tof idee zijn. Denk ook aan knappe, fluwelen gordijnen bijvoorbeeld, voor een chique look. Go nuts!

Thriften

In elk huis horen enkele unieke vondsten. Dat antieke kastje van de rommelmarkt, die over the top lamp die je hebt geërfd van je grootouders, of die ene bijzondere vaas die je in de kringloop hebt gevonden. Zulke stukken voegen een vleugje geschiedenis en persoonlijkheid toe die nieuw gekochte items simpelweg niet kunnen evenaren.

Mix en match

Een huis dat écht als thuis voelt, is niet te netjes of te gecoördineerd. In een huis, daar wordt geleefd. Het is oké om stijlen te mixen en matchen. Gordijnen op maat online bestellen, maar wollen dekens van de kringwinkel? Yes, yes yes! Combineer moderne stijlen met klassieke stukken, harde materialen met zachte stoffen. Deze contrasten maken een ruimte net interessant.

Go with the flow

Een huis inrichten is geen project met een einddatum. Het is een continu proces dat meegroeit met jouw leven. Wees dus niet bang om dingen te veranderen als je smaak verandert, dat gebeurt nu eenmaal. Dat schilderij dat je vijf jaar geleden geweldig vond, mag best plaatsmaken voor iets nieuws. Zo blijft je huis altijd een weerspiegeling van wie je bent.

Het gaat dus niet om het blindelings volgen van trends of het kopiëren van Instagram-perfect plaatjes. Het gaat erom ruimtes creëren die echt resoneren met wie je bent, met wat je wilt vertellen en zo creëer je gaandeweg jouw echte thuis.

Vorige blog

Wat doen optometristen?

Volgende blog

Bespaar geld op je energierekeningen met deze tips voor een energiezuinig huis