brown cardboard boxes on black plastic crate

Bonprix retour: jouw gids voor zorgeloze retouren

Heb je ooit dat gevoel gehad wanneer je een kledingstuk bestelt en het bij ontvangst net niet helemaal is wat je ervan had verwacht? Geen zorgen, we hebben allemaal weleens die ‘was dit echt mijn maat?’- momenten meegemaakt.

Gelukkig begrijpen ze bij bonprix dat het soms gewoon niet matcht. Vandaar hebben we in dit artikel voor je uitgezocht hoe zo’n retour nou écht in werking wordt gesteld. Dus, zet je leesbril op, leun nog even achterover en ontdek hoe je jou retourzending moeiteloos kan bewerkstelligen. Geen stress of zorgen én toch je geld terug. Klinkt fantastisch, nietwaar?

Je eigen retourgids

Soms is het vrij onduidelijk wat je nu precies moet doen. Je snapt dat de terugbetaling pas wat later kan komen en dat je het product netjes moet inpakken, maar nergens staat hóe je nu daadwerkelijk zo’n retour moet aanmelden. Nu valt dat bij bonprix wel mee, echter vinden wij wel dat het wat duidelijker kan. Dus, bij deze, je eigen gids voor het retourneren van producten aan bonprix.

#1 Retour starten

De meeste mensen bestellen meerdere producten tegelijk. Soms betreft het verschillende items, anderzijds is het twee keer hetzelfde item in meerdere maten/ kleuren. In ieder geval wil je graag retourneren en daarvoor moet je de retour in werking stellen.

Je hoeft hiervoor maar een paar stappen te volgen:

 • Ga naar ‘Mijn Bonprix‘ en log daar in.
 • Klik op ‘Mijn retouren‘ en ga vervolgens naar ‘retour verzenden‘.
 • Vanaf nu wordt je geleid naar een duidelijk overzicht waar je kan aangeven welke bestelling het betreft en welke items je wil retourneren.

Na het starten van de retour is het tijd om de retour te gaan verpakken.

#2 Retour verpakken

Natuurlijk gaat bonprix er vanuit dat de artikelen die je retourneert, zich nog in originele, onbeschadigde en ongewassen staat verkeerd. Om dat zo te houden, moet je voorzichtig passen en ook zeker te retourneren artikelen goed inpakken. Het zou zonde zijn als ze tijdens de verzending beschadigt raakt, gezien dat jouw probleem is. Jouw probleem? Ja zeker. Tot het moment dat bonprix jouw bestelling in goede orde heeft ontvangen, is het pakket jouw verantwoordelijkheid.

#3 Retour verzenden

Voor het verzenden van je pakket heb je twee keuzes. Je kan óf verzenden via bpost, óf een Mondial-Relay punt.

Bpost

Op het pakket vermeld je het volgende:

bonprix – 6099 CHARLEROI X

Je levert je pakket af bij het dichtstbijzijnde bpost punt. De frankering, of te wel de rekening voor het verzenden, is voor eigen rekening (helaas). Dat betekent dat afhankelijk van de grootte en het gewicht van het pakket, je zal een bepaald bedrag zal moeten afrekenen.

Mondial Relay

Heb je voor een verzending via Mondial Relay gekozen, dan heb je geluk, want dit is gratis. Overigens heb je hier wel een retouretiket voor nodig, dat je moet printen. Heb je geen printer, dan is dat dus een probleem. Als je namelijk geen retouretiket hebt, zal je retourzending niet worden aanvaard.

Let op: het retouretiket vind je in je account, ‘Mijn Bonprix’.

Retourvoorwaarden

Voordat er überhaupt kan worden gesproken over een retour, dient alles te voldoen aan de zogeheten retourvoorwaarden. We hebben de belangrijkste voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Lees:

 • Retourtermijn
  Je hebt tot 30 dagen na ontvangst om je artikelen te retourneren naar bonprix. Zorg er dan ook voor dat je in de tussentijd al je retour hebt aangemeld. Dat scheelt latere problemen.
  Let op: Voor alle bestellingen t/m 31-01-2024 geldt een verlengde bedenktijd tot 60 dagen.
 • Retourneren van grote items
  Mocht je bijvoorbeeld een meubel hebben gekocht die toch niet aan je smaak voldoet? Geen probleem. Je moet dan nog steeds je retour aanmelden in je account, maar kan dan een ophaalafspraak maken in plaats van dat je het product gaat verzenden.
 • Retourneren zonder verpakking
  Het kan zijn dat je inmiddels de verpakking van het item al kwijt bent, voordat je überhaupt bedenkt een artikel te retourneren. Dit is geen probleem, al dien je wel de artikelen zonder die verpakking op de retourbon te noteren. Stop alles in de originele verzendzak et voilà, je bent ready to go.

Dit zijn eigenlijk wel de belangrijkste retourvoorwaarden die er zijn. Het volledige retourbeleid vind je natuurlijk op de website van bomprix.

Terugbetaling

En als dan alles helemaal goed is gegaan, dan kan je gaan wachten op de terugbetaling. Het geld krijg je in principe terug op de manier waarop je het hebt gekocht. Dus als het van je creditcard is afgeschreven, krijg je het via die wijze alweer terug. Overigens kan het na ontvangst bij bomprix nog wel 7 werkdagen duren voordat de terugbetaling is verwerkt. Dat kan er mee te maken hebben dat het druk is om de retourtjes te verwerken of om tig andere redenen.

Let op: na 21 dagen nog steeds geen bevestiging van ontvangst? Dan is het tijd om de klantenservice aan de mouw te trekken.

Conclusie

We kunnen daarmee concluderen dat het retourneren van items aan bonprix niet moeilijk is, maar we kunnen tegelijkertijd ook zeggen dat je er wel wat voor moet doen. Als je slim bent doe je het via Mondial Relay, want dan is het gratis. Scheelt toch weer wat geld op je eventuele, volgende aankoop.

Vorige blog

Zonnepanelen: alles wat je moet weten

Volgende blog

Dit is de Reden Waarom Politici Hun Partner Graag Privé Houden