Birgit Herteleer: partner, leeftijd, ouders en meer

Als er één iemand een irregulier pad heeft gelopen naar de plek waar ze nu is, is het Birgit Herteleer misschien wel. Deze schone dame, die we allemaal kennen als VTM-nieuwsanker, heeft een hele hoop andere dingen, voordat ze deze baan zou vormgeven.

Enfin, de beste dame is natuurlijk meer dan dat wij aan de voorkant zien. Want, weet je eigenlijk wel hoe oud ze is? Hoe zit het met een (eventuele) partner? Wie zijn haar ouders? Antwoorden op deze en nog veel meer andere vragen, lees je in deze blog.

Wie is Birgit Herteleer?

Voor we op de meer ingewikkelde aspecten van het leven ingaan, zullen we even stilstaan bij wie Birgit Herteleer nu eigenlijk is. We begrijpen bijvoorbeeld maar al te goed dat je daar geen weet van hebt. Het is simpelweg om álle bekende Vlamingen te kennen, toch?

Maar goed, deze bruin-harige dame is een journalist. Sterker nog, een journalist in hart en nieren, als we sommigen mogen geloven. Je zal haar vandaag de dag kennen als hét VTM-nieuwsanker, maar dat is niet waar haar carrière startte. Zo begon ze in 2014, inmiddels al bijna tien jaar geleden, bij een regionale televisiezender genaamd TV Oost. In 2015 werd de eerste overstap gemaakt naar ROB-tv en al in hetzelfde jaar, dus bijna 9 jaar geleden, stapte ze over naar VTM. Het is absoluut een fascinerend beeld om e zien waar ze vandaan komt en waar ze verder nog zou komen.

Leeftijd

Bij de basisinformatie hoort natuurlijk ook de leeftijd van deze vrouw. Toch is het, als mensen daar zelf weinig over zeggen, moeilijk om achter te komen. Maar, in een interview van april 2023 stond er bij haar leeftijd 31 jaar, dus zo oud zal ze vermoedelijk op dit moment dan ook zijn. Echter staat op dezelfde website een ánder interview waar ze op dat moment al 32 is. Snap jij het nog?

Wij wel, gelukkig, want in 2020 zei ze zelf dat ze in september 30 zou worden. Dat maakt haar op dit moment alweer 33. Mocht je haar persoonlijk kennen, dan kan je het natuurlijk altijd vragen om het zeker te weten. Misschien is er wel een reden waarom ze het niet zo nadrukkelijk vermeld, dus je hoeft het ons dan niet te vertellen.

Ouders van Birgit

Vroeger was Birgit een muurklimster en zij boekte daarin vele successen. Vaak zie je bij topsporters dat zij veel steun vanuit het thuisfront ervaren. Nu was dat ook wel bij Birgit zo. Althans, zij heeft weleens verteld dat ze in die tijd ook erg onzeker was en zich suf piekerde. Haar ouders, maar ook degene van de sportclub, moedigden haar aan om wat sterker in haar schoenen te staan. Is het toch nog goedgekomen, want op dit moment is ze voor veel Belgen een bekend gezicht.

Partner

Of deze schone dame ook een partner heeft? Nou, nee, eigenlijk niet. Tenminste, zo gold het bericht in 2020. Echter zijn we inmiddels al drie jaar verder en kan het natuurlijk zo zijn dat er inmiddels al wel een lief in haar leven is. Ze vertelde toen namelijk dat ze er soms wel jaloers op kon zijn, op haar vriendinnen die tot over hun oren verliefd zijn op hun lief. Goed, het zou natuurlijk leuk zijn voor haar als het inmiddels anders is en anders maak jij wellicht nog een kans. Kan nooit verkeerd zijn, toch?

Conclusie

Al met al kunnen we aan de ene kant stellend dat Birgit Herteleer een vrouw van mysterie is. Aan de andere kant kent bijna heel België haar door de job die ze heeft. Interessant om te zien hoe zo’n bekend gezicht nog steeds heel veel privé kan houden. Als dit een bewuste keuze is, gunnen we dat haar ten harte. Ook publieke figuren mogen een leven in de schaduw ervaren, nietwaar?

Vorige blog

Sammy Mahdi: partner, geloof, Turkse vriendin en meer feitjes

Volgende blog

Vijf Inspirerende Nederlandse Talkshow Hosts