Wat zijn goede relatiegeschenken om weg te geven?

We hebben allemaal wel relatiegeschenken in huis. Ooit gekregen tijdens een beurs of evenement en het is nu ergens achter in een lade of kast beland. Dat is zonde, want relatiegeschenken zijn natuurlijk bedoeld om een bedrijf extra te promoten doordat de bedrukking vaak zichtbaar is. Ben je zelf ondernemer en heb je geen idee wat voor jouw branche een goed relatiegeschenk is? We geven je een aantal suggesties zodat jouw giveaway niet ergens in een vergeethoekje terechtkomt.

Een leuk aandenken tijdens de feestdagen

Als onderneming geef je jouw relaties natuurlijk een geschenk aan het eind van het jaar. Als dank voor het vertrouwen en om de goede samenwerking nog eens extra te bevestigen voor het komende jaar. Maar je komt vaak niet verder dan het bedenken van een kerstbrood als relatiegeschenk of een fles wijn. Doe het dit jaar eens anders en geef iets wat bij jouw bedrijf én de relatie past. Heb je bijvoorbeeld een onderneming die met koken of voedsel te maken heeft? Geef dan een gepersonaliseerde snijplank of een messen-set. Daar hebben ze altijd wat aan en tijdens het bereiden van een maaltijd denken relaties, dankzij de bedrukking, vaak aan jouw onderneming. Heb je veel vrouwelijke relaties? Dan zit je met een wellness-set gegarandeerd goed. En om het helemaal af te maken laat je handdoeken bedrukken die je erbij geeft.

Mooie en bruikbare gadgets

Heb je een onderneming die zich veel in de ICT-business begeeft? Dan pas je daar je relatiegeschenken op aan. Bedrukte powerbanks, telefoonhouders, USB-sticks, VR brillen, koptelefoons en draadloze muizen horen daar zeker bij. En wat dacht je van stressballen met een grappige reclameboodschap? Op het moment dat het eventjes allemaal te veel wordt knijpt de zakelijke relatie de stress van zich af en moet hij/zij glimlachen om de tekst die erop staat. Zijn je relaties veel en langdurig onderweg? Dan is een drinkfles met bedrukking, een toilettas of een kofferslot een waardevolle en handige gadget. Zo kun je bij iedere doelgroep relatiegeschenken vinden die passen bij de werkzaamheden. Zijn je zakelijke relaties sportief aangelegd en daardoor veel buiten? Geef ze een bescherming voor hun hoofd en ogen en laat petten bedrukken. Niet alleen voor hen prettig, maar ook anderen zien jouw onderneming regelmatig voorbij sprinten. Een win-win situatie dus.

Met duurzame relatiegeschenken scoor je altijd

Steeds meer bedrijven zijn bezig met duurzaam ondernemen. Behoor jij hier ook toe en wil je dat laten weten aan je klanten? Dan kan het haast niet anders dat je kiest voor duurzame relatiegeschenken. Veel mensen associëren deze, onterecht, met een hoog ‘geitenwollen sokken-gehalte’. Maar er zijn zoveel leuke duurzame producten op de markt. Thermosflessen vervaardigd van bamboe bijvoorbeeld of tassen van gerecycled katoen. Wist je trouwens dat er ook producten gemaakt worden van koffiedik, het zogenaamde koffiegranulaat? Dat is nog eens duurzaam. Ook kurk, gerecycled plastic en hennep lenen zich uitstekend voor het maken van bruikbare en leuke relatiegeschenken. De keuze is reuze en je laat ermee zien dat je een duurzame ondernemer bent.

Vorige blog

Bekende Kleding Webshops waar je Veilig kunt Shoppen

Volgende blog

Verrijk je stijl: ontdek de diverse wereld van papieren tasjes