a ladder leaning up against a blue building

Waarom machineverhuur en containerverhuur jouw bouwproject verbeteren.

Het is een overweging die veel wordt gemaakt: “moeten we machines en/of containers kopen of huren voor het bouwproject?” Vaak wordt de efficiëntie van huren niet meegenomen in deze overweging en daarom vertellen wij je daar graag meer over. In dit artikel zoomen we in op verschillende punten waarom machineverhuur en containerverhuur kunnen leiden tot een efficiëntieslag in jouw bouwprojecten. Daarnaast zoomen we ook in op verschillende voordelen van het huren van machines.

Je hebt altijd toegang tot de nieuwste apparatuur.

Bij aanschaf van apparatuur is het vaak niet mogelijk om up-to-date te blijven met alle vernieuwingen vanwege de vaak grote investeringen in deze machines. Ondanks dat oudere apparatuur vaak nog de benodigde werkzaamheden kan verrichten, zien we dat vernieuwde machines dit vaak beter of efficiënter kunnen. Bij het huren van machines heb je altijd toegang tot de nieuwste machines en kun je efficiënter te werk gaan.

Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud.

Met het huren van machines of containers heb je geen zorgen meer met betrekking tot reparaties of service van deze machines of containers. Verhuurders ontzorgen je compleet op het gebied van onderhoud. Bij aanschaf worden vaak kleine gebreken van machines niet gemaakt vanwege de hoge kosten. Via deze weg heb je altijd toegang tot apparatuur die werkt en goed onderhouden is en draai je geen extra kosten om deze apparatuur zelf te onderhouden. 

Je kan ruimte besparen en je spullen beter organiseren.

Het gebruik van containers kan leiden tot extra ruimtebesparing en een goede organisatie van je apparatuur. Zo kun je verschillende apparatuur bij elkaar opslaan in een container zodat je altijd weet waar het ligt en zodat je apparatuur altijd droog is. Er zijn verschillende soorten containers dus zo heb je altijd een container die bij jouw project past. Je kan bijvoorbeeld je container huren bij Boels en kiezen uit veel verschillende soorten containers.

De machines en containers zijn altijd direct beschikbaar.

Vanwege de grote toegankelijkheid van machines en containers, hebben veel verhuurders altijd jouw gewenste apparatuur ter beschikking. Vaak kan het wachten op beschikbare apparatuur leiden tot veel kosten vanwege het tijdelijk stilliggen van het project. Wanneer je gewenste apparatuur altijd op de juiste plek is, zal het bouwproject sneller kunnen starten of doorlopen zonder wachttijden. 

Dus, het is belangrijk om verder te kijken dan het kostenplaatje wanneer je overweegt om machines en containers te huren of te kopen. Pas wanneer je alle voor- en nadelen afweegt, weet je of je een goede keuze hebt gemaakt. Zo weet je zeker dat je een goede investering maakt.

Vorige blog

Succes met social media: 7 tips voor ondernemers

Volgende blog

3 redenen waarom je een beschermslang moet gebruiken