Op zoek naar een refurbished iPhone? Deze 4 punten moet je weten!

Er worden steeds meer refurbished producten verkocht op het internet. De refurbished iPhone is momenteel een van de populairste producten op het gebied van refurbished items. De reden waarom het zo populair is bij de Apple, is omdat het een enorme prijsbesparing kan opleveren. Naast de prijsbesparing is ook duurzaamheid een belangrijk onderwerp wat steeds maar weer terugkomt.

Hoe kan het dat refurbished iPhones zo populair zijn?

Het kopen van een nieuwe iPhone is voor slechts weinig mensen weggelegd. Met prijzen ruim boven de 1000 euro kan slechts een klein gedeelte van de Nederlanders zo’n duur exemplaar veroorloven. In de loop der jaren is de aanschafprijs van een nieuwe iPhone hoger geworden. Wil je tegenwoordig een iPhone 15 Pro nieuw kopen? Dan betaal je bij Apple een vanafprijs van €1229,-. Koop je een iPhone 15 Pro Max? Dan is dit exemplaar beschikbaar vanaf een prijs van €1479,-. Refurbished iPhones zijn goedkoper dan nieuwe exemplaren.

Hoe zit het met de garantie op een refurbished iPhone?

Wanneer je overweegt om voor een refurbished toestel te gaan kiezen is het belangrijk om je ook beter te verdiepen in de garantietermijn die je bij een toestel krijgt. Bij een nieuwe iPhone krijg je standaard 1 jaar garantie op het volledige toestel. Ga je voor een refurbished product? Dan lopen de garantietermijnen erg uiteen. Sommige bedrijven geven slechts 6 maanden garantie, veel bedrijven geven 1 jaar garantie en ook een aantal bedrijven geven 2 of soms zelfs 3 jaar garantie. In zo’n geval is de garantieduur zelfs langer dan bij een nieuw toestel.

Keumerk Refurbished geeft zekerheid

Wil je zekerheid bij het kopen van refurbished producten? Dan is het interessant om te kijken of de aanbieder beschikt over het Keurmerk Refurbished. Dit Keurmerk is in samenwerking met TÜV, Techniek Nederland en DAS uitgegeven bij verschillende aanbieders in Nederland. Dit Keurmerk geeft verschillende zekerheden zoals uniforme cosmetische gradaties, financieel gezonde aanbieders, minimaal 2 jaar garantie en gegarandeerde kwaliteit van refurbished producten. Door voor producten te kiezen met het Keurmerk Refurbished, kun je zorgeloos genieten.

Lees de beoordelingen van een aanbieder

Wanneer je de juiste aanbieder hebt gevonden is het klaar voor de laatste check. Met deze laatste controle ga je uiteindelijk controleren of het positieve gevoel bij de aanbieder klopt. In deze laatste check is het belangrijk om de beoordelingen te controleren. Het is belangrijk om voornamelijk beoordelingen te lezen die bij onafhankelijke review platforms beschikbaar zijn. Bekende platforms zijn bijvoorbeeld. The Feedback Company, Trustpilot, Kiyoh en Klantenvertellen. Bekijk hier zowel de cijfers als het gemiddelde aanbevelingspercentage. Zie je ineens dat het bedrijf haar beloftes niet waarmaakt? Koop dan niet en kies een bedrijf uit dat een goede reputatie heeft.

Vorige blog

Bespaar geld op je energierekeningen met deze tips voor een energiezuinig huis

Volgende blog

De nieuwste technologische snufjes voor sporters